Social software in het bedrijfsleven. Het kan!

De manier waarop surfers op het internet gebruik maken van het internet is de laatste jaren flink veranderd. Waar voorheen de gemiddelde surfer voornamelijk informatie ophaalde zien we steeds vaker dat gebruikers informatie brengen. Gebruikers leren te participeren op internet  door middel van onder andere Blogs en Wiki’s, maar ook het deelnemen aan Sociale netwerk sites als Hyves en facebook stimuleert gebruikers actief deel te nemen aan het verkeer op internet.

Kan het bedrijfsleven optimaal profiteren van het veranderende gedrag op internet? Het antwoord daarop is simpel. Ja dat kan. IBM heeft een product ontwikkeld waarin medewerkers gestimuleerd worden actief kennis met elkaar te delen.  IBM Lotus Connections.

Binnen elke organisatie zijn medewerkers aanwezig met ideeën over nieuwe producten en diensten of verbeteringen op reeds bestaande. Deze collectieve creativiteit van een bedrijf is een waardevol instrument voor een onderneming. Bedrijven die deze creativiteit goed weten te benutten kunnen een voorsprong nemen op de concurrentie.

IBM Lotus Conncetions
Lotus Connections is social software dat zich richt op het bedrijfsleven. In Lotus Conncetions zijn een aantal op Web 2.0 gebaseerde tools opgenomen die de communicatie en interactie tussen medewerkers kan bevorderen.

Profiles
Profiles is het best te vergelijken met de profielen zoals deze bij LinkedIn gebruikt worden. In het profiel kunnen medewerkes persoonlijke informatie invullen zoals contactinformatie, pasfoto en een beschrijving van de persoon en de achtergrond.

Blogs
Weblogs zijn een goed middel om kennis binnen organisaties te delen, maar ook om meningen te ventileren en te peilen.

Communities
Communities bundelen kennis rondom een gezamenlijke interesse van medewerkers om thema’s die binnen een organisatie actueel zijn.

Dogear
Met dogear is het mogelijk om bookmarks (favorieten) met elkaar te delen en deze te voorzien van tags.

Activities
Met behulp van activities is het mogelijk om informatie rondom activiteiten te ordenen. Aan een activity kunnen bijvoorbeeld documenten worden toegevoegd, e-mailberichten en to-do’s. Activities kunnen eenvoudig gedeeld worden met collega’s

Links
Lotus Conncetions
Lotus Connections blog
Socialize Me

Advertenties
Tagged with: , , , , , , ,
Geplaatst in Uitgelicht

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Archief
%d bloggers liken dit: