Lotus Connections & ScribeFire

Hoe configureer ik ScribeFire om samen te laten werken met Lotus Connections?
Laten we om te beginnen eerst eens omschrijven wat ScribeFire is. ScribeFire is een plugin voor de Webbrowser FireFox. Met ScribeFire is het mogelijk om offline editing te doen voor blogs (weblog). ScribeFire kan voor vele publieke weblog services gebruikt worden zoals blogger, TypePad en wordpress die publiek beschikbaar zijn op het internet. Dat maakt het gebruik van ScribeFire erg geliefd bij vele bloggers onder ons. Het is daarom juist zo prettig dat ook Lotus Connections te gebruiken is als blog service voor ScribeFire.

Als eerste moet je controleren of de API functionaliteit voor je blog in Lotus Connections aan staat. Dit kun je controleren door de volgende stappen te doorlopen:
1.        Zorg dat je in de Blog applicatie van Connections zit en klik dan op de Tab “Mijn Blog”
2.        Hierna zul je een lijst zien van alle blogs waar je rechten op hebt. Klik dan op de link “Instellingen” voor de blog waar jij dit voor wilt controleren
3.        In het volgende scherm staat een optie genaamd “Blogger- en MetaWeblog-API’s inschakelen voor uw blog ?”, zorg dat deze optie aan staat.

Deze optie zal aan moeten staan om in combinatie met andere programmatuur dan alleen de Lotus Connectuins GUI artikelen te kunnen posten naar je blog.
Wel nu dit gecontroleerd en aangezet waar nodig kan men beginnen met het downloaden van ScribeFire. Wanneer u ScribeFire eenmaal gedwonload hebt dan kun je beginnen met het configureren van ScribeFire. Ik gebruik voor de beschrijving wat
screenshots om het complete verhaal wat duidelijker te maken.

  • Open eerst ScribeFire en klik dan op de volgende knop “Accountwizard starten”. (zie hieronder)
  • Wanneer je op deze knop gedrukt hebt zal het volgende scherm naar voren komen.
  • Vul hier je gegevens in waarmee je op de Connections omgeving inlogt. Klik daarna op volgende.
  • Je zult nu een complete lijst zien van alle weblogs waar je rechten op hebt (let op: dus ook de weblogs waarvan de API niet is aangezet). Maak uit deze lijst de selectie van weblogs waar je met behulp van ScribeFire op wilt publiceren. Klik daarna op volgende.

Uw ScribeFire programma is nu geconfigureerd om te kunnen gebruiken voor het publiceren van blog artikelen op Connections.

Wat brengt dit extra. De belangrijkste misschien wel dat IBM hiermee laat zien aan open standaarden te willen voldoen. Maar daarnaast is ScribeFire ook wat prettiger in het gebruik omdat je gewoon in FireFox door kan blijven browsen terwijl je je artikel aan het tikken bent. Dus tijdens het maken kan je direct je referentie materiaal benaderen om zo je artikel compleet te maken !!

Veel plezier ermee en hopelijk zal dit het blog tempo bij sommige van ons iets verhogen.

Advertenties
Tagged with: , , ,
Geplaatst in Blogs

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Archief
%d bloggers liken dit: