Haal meer uit Lotus Notes en Domino met OpenNTF

Tijdens Lotusphere 2009 heeft IBM aangekondigd nauwer te gaan samenwerken met OpenNTF. OpenNTF is een platform waar ontwikkelaars van open source applicaties voor IBM Lotus Notes en Domino hun software beschikbaar kunnen stellen.

Historie
Het idee voor dit platform is ontstaan in 2001 door Nathan Freeman en werd zeer enthousiast ontvangen door de Notes gemeenschap. Kort na de lancering van het Idee werd een website gelanceerd onder de naam notesoss. Bruce Elgort werd woordvoerder van deze gemeenschap.

In 2007 is het woordvoerderschap van OpeNTF overgenomen door de Nederlander Vince Schuurman. Samen met een advisory board heeft Vince het doel om de site naar een volgend niveau te tillen.
Tijdens de General Opening Session op Lotusphere 2009 maakte IBM bekend om resources beschikbaar te stellen aan OpenNTF om de gemeenschap te versterken. Deze samenwerking zal zich uiten door het beschikbaar stellen van templates of code voorbeelden onder de opensource licentie.

Sinds januari zijn er op dit gebied al verschillende ontwikkelingen te zien. Via Steve Castledine heeft IBM een op XPages gebaseerde Wiki template beschikbaar gesteld.

Naast deze wiki template zijn er verschillende andere projecten binnen OpenNTF beschibaar waar de Lotus Notes gebruiker zijn voordeel mee kan doen.  Een aantal voorbeelden daar van zijn:

  • OpenNTF Mail Experience

   Wellicht de meest onderschatte functie binnen Lotus Notes is de mogelijkheid om mailfiles naar wens aan te passen. De OpenNTF mail experience maakt handig gebruik van deze mogelijkheden. OpenNTF mail experience is een aanpassing op de door IBM meegeleverde mail template waarin een aantal functionaliteiten zijn toegevoegd.


  • Domino TeamMailbox

   TeamMailbox is een aangepaste mail template welke is geoptimaliseerd voor onpersoonlijke e-mail adressen zoals info@bedrijfsnaam.nl.


  • Vacation Request

   Vacation Request is een eenvoudige applicatie warme medewerkers binnen een organisatie verlof kunnen aanvragen. De applicatie is voorzien van een workflow ter goedkeuring van de aanvraag.

Links
OpenNTF
Nathan Freeman
Bruce Elgort
Vince Schuurman
XPages Wiki
OpenNTF Mail Experience
Domino TeamMailbox
Vacation Request

Advertenties
Tagged with: , , , , , ,
Geplaatst in Blogs

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Archief
%d bloggers liken dit: