Aan de slag met eProductivity voor Lotus Notes – Deel 1

In mijn vorige artikel schreef ik al over Getting Things Done (GTD) en eProductivity. In dit vervolgartikel wil ik verder ingaan op de installatie en configuratie van eProductivity.

Aan de Slag
Voor wie eProductivity wil uitproberen is er een gratis trial versie beschikbaar op de website eproductivity.com.
Alvorens de template te gebruiken is het verstandig om in ieder geval de basis principes van GTD te begrijpen. In de eerste blogpost over dit onderwerp heb ik de belangrijkste basisprincipes al beschreven.

Op de website van eproductivity is een video tour beschikbaar die in 40 minuten een goed beeld geeft van wat de mogelijkheden zijn van de aangepaste mail template. Het is aan te raden om deze video te bekijken, dit scheelt achteraf veel vragen.

Wanneer de template wordt gedownload moet er met een aantal zaken rekening worden gehouden.

  • Zorg dat er een backup is gemaakt van de originele mail file
  • Om de huidige mailfile te voorzien van een nieuwe template is minimaal designer rechten nodig op de mailfile.
  • Plaats de gedownloade template in de data directory van de notes client
  • Selecteer de applicatie van de workspace in Lotus Notes en kies de opties File – Application – Replace design (of File – Database – Replace design voor Notes 6 en Notes 7). Selecteer de eProductivity mail template.

 

Tijdens de eerste keer opstarten van de mailfile kunnen een aantal certificaat waarschuwingen getoond worden van eProductivity Software/ICA. Selecteer “Start trusting the signer to execute this action”.  Wanneer dit is gedaan zal een wizard voor de configuratie worden getoond. Wanneer de Wizard is doorlopen zal eProductivity voor notes worden geopend.

De configuratie wizard
Wanneer de mailfile voor de eerste keer wordt geopend zal een wizard doorlopen moeten worden. Tijdens het doorlopen van de wizard komen een aantal standaard zaken aan bod zoals de gebruikersovereenkomst. Ook zal gevragd worden om de gewenste layout van de database. Deze template ondersteund de standaard principes van GTD, maar heeft ook de uitgebreidere mogelijkheden van eProductivity. Afhankelijk van de resolutie van het beeldscherm kan een uitgebreide layout of een iets beknoptere layout gekozen worden.

Opstarten van de wizard:

Stap 1: De licentiegegevens


Stap 2: Het gewenste profiel

Stap 3: Het upgraden van alle folders in de mailfile


Het eindresultaat

Aanpassen van de configuratie
De instellingen die tijdens de configuratie zijn gezet kunnen naar eigen behoefte worden aangepast via het eProductivitie menu in de mailfile. Via het preferences menu kunnen uitgebreide gebruikersinstellingen worden geconfigureerd.

Beperkingen
eProductivity kent op dit moment een aantal beperkingen.

De huidige versie (1.73) van eProductivity is niet gebasseerd op de mail template van Lotus Notes 8. Hoewel eProductivit uitstekend werkt op Lotus Notes 8 betekend dit dat er een aantal features die nieuw zijn in de mail template van Lotus Notes 8 niet beschikbaar zijn in eProductivity. De volgende versie van eProductivity zal gebaseerd zijn op de mailtemplate van Lotus Notes 8

Waneer gebruik wordt gemaakt van eProductivity vervalt de mogelijkheid om gebruik te maken van Lotus iNotes. De huidige template ondersteund dit niet. eProductivity zal in de toekomst werken aan een webgebaseerde versie van de mail template.


Links

Efficienter werken met GTD en Lotus Notes
eProductivity – probeer versie
eProductivity –  video tour
eProductivity – Frequently Askes Questions

Advertenties
Tagged with: , , , , , , ,
Geplaatst in Blogs, GTD

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Archief
%d bloggers liken dit: