Aan de slag met eProductivity voor Lotus Notes – Deel 3

Al eerder schreef ik op dit blog een aantal artikelen over Getting Things done en de op Lotus Notes gebaseerde e-mail applicatie van eProductivity. In dit artikel ga ik verder in op de weekly review.

Een van de zaken in de Getting Things Done methodologie is dat je weekelijks je openstaande acties bekijkt en zo nodig bijwerkt. David Alen noemt dit de wekelijkse evaluatie. Daarnaast is het goed om op regelmatige basis de zaken die in je hoofd zitten om te zetten in activities. Veel mensen, waaronder ik zelf ook, hebben moeite om op regelmatige basis gestructureerd door hun actie lijst heen te lopen.
De eProductivity template voor Lotus Notes bevat daarom een handige wizard, de Weekly Review Coach. Deze wizard helpt je om structuur te brengen in de wijze waarop je omgaat met eProductivity en GTD.

Weekly Review Coach
De weekly Review Coach helpt je door de stappen van een wekelijkse evaluatie en houd de voortgang van deze evaluatie bij. Tijdens de review voorziet de coach de gebruiker van de nodige tips om het gehele proces te vereenvoudigen.

In een overzichtelijke balk aan de bovenkant van het scherm wordt de voortgang van de review weergegeven. De voortgang wordt opgeslagen dus wanneer er tussendoor gestopt moet worden met de review kan deze op een later tijdstip weer worden opgepakt. Ook is het mogelijk om een overzicht op te vragen van alle reviews. Maar om eerlijk te zijn vraag ik me hier het nut nog van af.

Natuurlijk ben je geheel zelf verantwoordelijk voor de review van je eigen actie items, maar het regelmatig uitvoeren van een Weekly review helpt je wel structuur aan te brenegn in de wijze waarop je deze uitvoert.

Links
Efficienter werken met GTD en Lotus Notes
Aan de slag met eProductivity voor Lotus Notes – Deel 1
Aan de slag met eProductivity voor Lotus Notes – Deel 2
eProductivity – probeer versie
eProductivity –  video tour
eProductivity – Frequently Askes Questions

Advertenties
Tagged with: , , , , , , , ,
Geplaatst in Blogs, GTD

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Archief
%d bloggers liken dit: