Aan de slag met eProductivity voor Lotus Notes – Deel 4

Vanaf het eerste moment dat ik eProductivity gebruik, is mail niet meer het eerste dat ik bekijk als ik mijn mailfile open.  Mijn mailfile wordt standaard geopend in de Today View.
Welke taken je zoal op een dag kan uitvoeren is sterk afhankelijk van de omstandigheden. Zowel externe factoren als persoonlijke omstandigheden kunnen van invloed zijn op de hoeveelheid taken die je op een dag uitvoert.  De ene dag heb je immers meer energie dan de andere.

Acties weergeven in de Today View
Hoewel de kracht van de Today view erg groot is,behoeft de view voor sommige gebruikers mogelijk enige uitleg. Met name hoe de inhoud van de view wordt samengesteld.
In grote lijnen zijn er drie manieren waarop taken die uitgevoerd moeten worden op de Today View terecht kunnen komen. Naast je agenda afsprkaen die standaard in de view worden weergegeven, kunnen ook de door jouw uit te voeren taken worden getoond in de Today View. In grote lijnen kan dit op drie manieren.

  • door middel van het slepen van acties naar de today view (drag & drop)
  • Door het klikken op het groene vlag symbool in de taakbal
  • Of door een due date op te geven in een actie.
    acties waarop een due dat is ingevoerd met de datum van vandaag verschijnen automatisch in de today view. Daarnaast zullen aale acties die overdue zijn ook getoond worden in deze view. Wanneer de Advanced modus van eProductivity gebruikt wordt (in te stellen via het preferences menu) zullen ook de Ticklet events die binnen 14 dagen verlopen op het today overzicht verschijnen.

Items verwijderen kan door in de Today View de activiteit te selecteren en het groene vlag symbool te klikken of wellicht heel drastisch door op Clear all te klikken.

Persoonlijk

Persoonlijk  probeer ik zoveel mogelijk taken vooraf te plannen met een due date. Helaas is dit niet altijd mogelijk.  Op dagen waar niet veel gepland staat loop ik door het overzicht met open taken en afhankelijk van waar ik op dat moemt zin in heb sleep ik taken naar de today view. Wanneer aan het einde van de dag de today view helemaal leeg is, geeft dit een enorm bevrijdend gevoel.

bron: How Does the eProductivity Today View work?

Links
Efficienter werken met GTD en Lotus Notes
Aan de slag met eProductivity voor Lotus Notes – Deel 1
Aan de slag met eProductivity voor Lotus Notes – Deel 2
Aan de slag met eProductivity voor Lotus Notes – Deel 3
eProductivity – probeer versie
eProductivity –  video tour
eProductivity – Frequently Askes Questions

Advertenties
Tagged with: , , , , , , , ,
Geplaatst in Blogs, GTD

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Archief
%d bloggers liken dit: