Killer apps

Het artikel over de vernieuwingen van Lotus Notes en Domino 8.5.1 is goed bezocht. Dit zal mede komen doordat Ed Brill op zijn site melding heeft gemaakt van het blogartikel, waarvoor mijn grote dank. Ons doel is immers om de Nederlandse Lotus Community te voorzien van informatie rondom social software en de producten van IBM Lotus. Het aantal sites dat dit doet in het Nederlands is namelijk erg beperkt.

Daarnaast willen we via deze site ook producten die gebaseerd op Lotus Software (bijvoorbeeld Domino applicaties) aan bod laten komen. Neem hierbij onze serie artikelen over “Aan de slag met eProductivity voor Lotus Notes”.
In de praktijk kom ik erg veel bedrijven tegen die Lotus Domino slechts voor mail gebruiken. Daarnaast zie ik veel van deze bedrijven heel veel tijd en geld stoppen in de ontwikkeling van applicaties op basis van bijvoorbeeld Java of .Net, waarbij ik me vaak afvraag of dat wel het juiste platform is en of de applicatie niet veel sneller en vooral goedkoper in Lotus Notes gebouwd had kunnen worden. Veel bedrijven onderschatten namelijk de kracht van Lotus Domino als ontwikkel platform.

Killer apps

Een voorbeeld van een applicatie die veel bedrijven niet verwachten in Lotus Notes is misschien het Bones project. In juni schreven verschillende blog sites over deze composite application gebouwd op basis van de Lotus Notes 8 eclipse client. Nu is deze bedrijfsspecifieke applicatie een voorbeeld. Maar er zijn diverse ontwikkelaars die geweldige applicaties ontwikkelen die makkelijk inzetbaar zijn binnen diverse bedrijven.


Deel je killer app

Ik nodig iedereen daarom graag uit om ons te mailen of te tweeten  (een reactie op dit blog mag ook) met informatie over applicaties die een must have kunnen zijn voor een bedrijf. Bij voorkeur gaat het hierbij om “Out of the Box”  applicaties waarbij geen maatwerk noodzakelijk is.

Links
Wat is nieuw in Lotus Notes & Domino 8.5.1
Ed Brill: Bloggers are blogging about 8.5.1
Ed Brill: Nathan’s “Bones” Notes app is going viral
Aan de slag met eProductivity voor Lotus Notes

Advertenties
Tagged with: , , , , , ,
Geplaatst in Blogs

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Archief
%d bloggers liken dit: