Nieuwe Ontwikkelingen Lotus Traveler voor iPhone, Google Android en Linux

Tijdens Lotusphere 2010 in Orlando heeft IBM bekend gemaakt dat ze een iPhone applicatie hebben gelanceerd waarmee het mogelijk is om op de iPhone encrypted mail te bekijken.  De iPhone applicatie is per direct beschikbaar in Apple’s App store onder de naam “IBM Lotus Notes Traveler Companion”. Om gebruik te kunnen maken van Companion zal Traveler op de Domino server voorzien moeten worden van een nieuwe versie (8.5.1.1) welke per direct beschikbaar is. Deze versie voor Traveler biedt de iPhone gebruiker nu ook de mogelijkheid om uitnodigingen voor vergaderingen te accepteren of af te wijzen.

Android

Naast de aanvullende functionaliteiten zal Lotus Notes Traveler ook beschikbaar komen voor het Google’s Android platform. Hiermee breidt IBM het aantal ondersteunde platformen voor Lotus Notes op mobiele platformen verder uit. Voor de ontsluiting van Lotus Notes messaging naar Android heeft IBM gekozen voor een Lotus Traveler applicatie. Deze keuze is gebaseerd op het feit dat telefoonleveranciers het Android platform kunnen aanpassen aan de behoefte van hun eigen klanten, waardoor integratie zoals bijvoorbeeld bij de iPhone mogelijk niet goed zal werken.

Linux

Op dit moment is Lotus Traveler alleen beschikbaar voor Microsoft Windows Server. In 2010 zal IBM de Lotus Traveler server add-on ook beschikbaar stellen voor Linux. Daarnaast zal de installatie op een mobiel device van Lotus Traveler (niet gebruikt voor iPhone) sterk vereenvoudigd worden.

Links

IBM Lotus Notes Traveler Companion
Lotusphere 2010: Lotus Notes Traveler in 2010

Advertenties
Tagged with: , , , , , ,
Geplaatst in Blogs

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Archief
%d bloggers liken dit: