Project Vulcan: een blauwdruk van het samenwerken van de toekomst

Tijdens Lotusphere heeft IBM een blauwdruk getoond van haar visie op samenwerken in de toekomst, inclusief de toekomst van Lotus Notes. Het project heeft de naam Vulcan gekregen.

In het verleden heeft IBM regelmatig kritiek gekregen op het feit dat tijdens Lotusphere veel aandacht werd besteed aan de producten die IBM op dat moment voert en dat te weinig aandacht werd besteed aan de toekomstplannen. Met project Vulcan zet IBM heel duidelijk een visie neer voor de toekomst. IBM spreekt zelfs van eerste aanzet tot een roadmap tot 2020.

Project Vulcan is geen nieuw product maar laat zien hoe de bestaande functionaliteit zich ontwikkelt in de toekomst. Belangrijke focus punten voor dit project zijn samenwerken over de grenzen van het bedrijf, Social analytics en Business analytics.

Opvallend tijdens de demo van project Vulcan was dat IBM werkende code toonde en geen mockups. Ook heeft IBM goed gekeken naar sociale websites als Facebook en LinkedIn. Zoals te zien is op de screenshots vertoont project Vulcan een grote gelijkenis met deze sociale websites. Informatie uit bedrijfsapplicaties, mail en social software (Lotus Connections, Twitter, LinkedIn) komen samen op de homepage van de gebruiker. De kracht van deze homepage is dat de gebruiker direct vanuit de informatie op de homepage zijn werk kan uitvoeren of kan reageren op e-mail of andere (samengestelde) content.

Tijdens de demo toonde IBM een identieke interface van een client zoals we die nu van Lotus Notes kennen en een web gebaseerde client. Voor de eindgebruiker is er nauwelijks verschil tussen deze applicaties. Verder wordt een verregaande integratie voorzien met bestaande IBM Lotus producten als Lotus Quickr, Lotus Connections en Lotus Sametime en Microsoft Office Sharepoint.

IBM geeft met Project Vulcan een duidelijk signaal dat ze goed op de hoogte zijn van wat er in de wereld speelt op het gebied van social software en de toekomst van het nieuwe werken.

Links
Lotusphere 2010: IBM Project Vulcan
IBM’s ‘Project Vulcan’ sneak peeks Lotus Notes future
IBM Project Vulcan Manages Social Info Overload
IBM’s Project Vulcan: The Next Generation of Lotus Notes and a Rival To Google Wave

Advertenties
Tagged with: , , , , , ,
Geplaatst in Blogs

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Archief
%d bloggers liken dit: