Teamstudio spotlight awards

Een paar maanden terug schreven we over killer apps voor Lotus Notes. Een bedrijf dat ook erg gebaat is bij een voornamere rol van Lotus Domino als applicatieplatform is Teamstudio en om die reden organiseert Teamstudio sinds 2008 de Teamstudio Spotlight awards. Voor wie niet weet wat Teamstudio doet: zij maken tools die helpen bij de ontwikkeling van Lotus Domino applicaties, zowel bij het ontwerp, de ontwikkeling en het testen van een applicatie.


Bij de teamstudio awards worden mensen uit het veld opgeroepen hun applicatie aan te melden door een abstract in te dienen en worden deze beoordeeld op basis van 5 criteria:
1.        Complexiteit van de te verrichten taak
2.        Mate van automatisering
3.        Grootte van de gebruikers community
4.        Waarde voor de business
5.        Creativiteit en innovatie van het design

De applicaties worden beoordeeld door een jury bestaande uit bekende namen uit de Domino wereld: Bruce Elgort, Joe Litton, Julian Robichaux en Craig Schumann. Vorig jaar werd deze prestigieuze prijs overigens gewonnen door Theo Heselmans uit België. Als je nog twijfelt over de flexibiliteit van Lotus Notes/Domino als applicatieplatform is zijn blog post over zijn applicatie een goede manier om hiervoor het bewijs te krijgen.

De winnaar van 2010 is een team uit India dat een applicatie heeft gebouwd voor een groot energiebedrijf aldaar. De applicatie wordt gebruikt door de 25 miljoen klanten van dit energiebedrijf dus op punt 3. Grootte van de gebruikers community scoorde dit team veel punten. Ook op de andere punten scoorde dit team echter zeer goed. We hebben weleens het idee dat er voornamelijk simpele codekloppers in India zitten, maar dit project toont aan dat daar wel degelijk innovatieve software wordt gemaakt. Helaas is er geen uitgebreide beschrijving van de tool vrijgegeven, waardoor we op het oordeel van de jury zullen moeten vertrouwen. Waar wel veel documentatie over beschikbaar is, is de applicatie die op de 3e plek geëindigd. Het op dit blog al vaker genoemde eProductivity.

Dit jaar heb ik zelf ook meegedaan aan de wedstrijd met de Mailfile Information Store. Dit is een applicatie die ik heb gebouwd voor ABN AMRO en die allerlei eigenschappen van mailfiles die over de hele wereld verspreid zijn, naar 1 centrale database brengt alwaar een tooling database ervoor zorgt dat de mailfiles worden gecontroleerd op basis van de gestelde standaarden binnen ABN AMRO voor mailfiles. Mailfiles die niet aan deze standaarden voldoen kunnen eenvoudig worden gecorrigeerd. Deze applicatie zorgt daarmee voor een stabielere mail omgeving. Screenshots kun je in deze presentatie vinden. Helaas ben ik op een 4e plaats geëindigd waardoor ik mijn applicatie niet live aan de jury heb mogen tonen. Niettemin betekent een 4e plek wel een “Honorable mention” en dat is ook leuk. Kijk hier voor de uitslag van de wedstrijd.

Links:
Teamstudo
Theo Hesselmans winnende applicatie van 2009
eProductivity

Advertenties
Tagged with: , , , , ,
Geplaatst in Blogs
2 comments on “Teamstudio spotlight awards
 1. Theo Heselmans schreef:

  Hi Martijn,

  Bedankt om me te vermelden op je blog.

  Leuk voor jou dat je ook hebt meegedaan dit jaar.

  En een 4de plaats is ook niet slecht in zulk een internationaal gezelschap.

  Ik ben er zeker van dat je volgend jaar met een andere inzending weer een goeie kans maakt.

 2. Ryan Heathers schreef:

  Thanks for talking about eProductivity on your blog.

  Congratulations on your Honorable Mention!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Archief
%d bloggers liken dit: