Agenda informatie delen via Doodle

Afspraken plannen met personen buiten de organisatie is vaak een hele puzzel. Er zijn verschillende diensten op internet te vinden die het makkelijker maken om een datum en tijdstip te kiezen voor een bijeenkomst met meerdere personen. In twee artikelen beschrijf ik twee diensten die een goede integratie hebben met zakelijke agenda’s: Doodle en Tungle.Me.

Wat is Doodle?
Doodle omschrijft zichzelf als een systeem om gezamenlijk activiteiten te plannen en als een systeem om keuzes te inventariseren. Bij het plannen van een meeting wordt een e-mail uitgestuurd waarna de ontvangers een of meer keuzes kunnen maken voor een geschikt tijdstip. De beheerder van het evenement ontvangt een overzicht met de keuzes van de verschillende deelnemers, waarna hij het meest geschikte moment kan kiezen.
Naast het maken van afspraken biedt doodle ook de mogelijkheid tot het inventariseren van voorkeuren (polls). Met deze functionaliteit kan een poll uitgestuurd worden naar deelnemers die door middel van een eenvoudige klik een keuze kunnen maken.

Hoe werkt het?
Doodle is te integreren met verschillende zakelijke e-mail systemen, waaronder Lotus Notes en Outlook. Voor Lotus Notes heeft doodle een sidebar plugin ontwikkeld waarmee het mogelijk is om vanuit de Lotus Notes client eenvoudig en snel peilingen te kunnen versturen.

Vanuit de sidebar heeft de gebruiker de mogelijkheid om een activiteit of een keuze (poll) te plannen. Vervolgens wordt gevraagd een titel en contactgegevens in te voeren waarna in de derde stap van de wizard gevraagd wordt om data te selecteren voor een te plannen bijeenkomst.

Het opgeven van de mogelijke tijdstippen binnen Doodle vind ik persoonlijk een vrij omslachtig onderdeel. Wanneer een of meerdere tijdstippen in de uitnodiging opgenomen dienen te worden, dan zal dit handmatig moeten gebeuren. Daarnaast is op dit vlak geen integratie mogelijk met de eigen agenda waardoor niet te bepalen is wat de meest geschikte tijdstippen zijn in de eigen agenda. Tenslotte kunnen nog een aantal opties worden ingesteld  en wordt de gebruiker een overzicht getoond met de link die meegestuurd kan worden naar de deelnemers.

Conclussie
De plugin die Doodle heeft gemaakt voor Lotus Notes is zeer beperkt en is nauwelijks een echte integratie te noemen met de zakelijke agenda. De plugin is het best te omschrijven als een vertaling van de website wizard naar een kleiner frame. De plugin is op dit moment ook alleen beschikbaar voor het Windows platform.

Tungle.me
In het volgende artikel zal ik Tungle.me bespreken.

Links
Doodle
Doodle Lotus Notes plugin
Tungle.me

Advertenties
Tagged with: , , , , ,
Geplaatst in Blogs

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Archief
%d bloggers liken dit: