Lotus Connections 3.0

IBM is al enige tijd één van de meest toonaangevende spelers op de markt van zakelijke social software oplossingen. De eerste versie van Lotus Connections werd ge-released in juni 2007 en sinds die tijd heeft IBM veel ontwikkelingen doorgevoerd om met het product een nog sterkere marktpositie te verwerven. Op 24 november zal IBM Lotus Connections 3.0 lanceren. Deze nieuwe versie zal met verschillende nieuwe functionaliteiten een volgende stap zetten in de markt van zakelijke social software.

Een kleine greep uit de vele nieuwe mogelijkheden die dit platform biedt.

Social Analytics
IBM heeft aan Lotus Connections  3.0 social analytics toegevoegd. Deze nieuwe functionaliteit helpt gebruikers connecties te vinden met andere gebruikers, die dezelfde interesses delen. Ook helpt social analytics content in het systeem  te vinden, die aansluit bij het persoonlijke profiel en interacties met het systeem. De social analytics functionaliteiten zullen via verschillende widgets beschikbaar gesteld worden.

Nieuwe functionaliteit in bestaande onderdelen
Veel reeds bestaande onderdelen binnen Lotus Connections hebben nieuwe functionaliteit gekregen. Zo is het nu mogelijk om binnen communities sub-communities aan te maken. Hierdoor krijgen bestaande kennisgroepen betere mogelijkheden tot differentiatie in het systeem.

Sinds Lotus Connections 2.5 was het mogelijk om forum functionaliteit toe te voegen in een community. Vanaf versie 3.0 kunnen fori ook aangemaakt worden buiten een community als losstaand onderdeel.

Nieuwe gebruikersinterface
Bij de ontwikkeling van deze nieuwe versie van Lotus Connections heeft IBM goed gekeken naar de meest populaire social netwerksites. De homepage van Lotus Connections lijkt verrassend veel op de “News Feed” functionaliteit van Facebook. Ook zijn er veel overeenkomsten met Twitter ten aanzien van mogelijkheden van volg-opties.

Overal sociaal
Ook de mobile interface heeft een complete make-over gehad en daarbij is het aantal functies dat mobiel beschikbaar uitgebreid.  Lotus Connections 3.0 zal ondersteuning bieden voor Android toestellen en iPad naast de al ondersteunde toestellen als BlackBerry, Nokia en iPhone/iPod.

Integratie met business software
Lotus Connections biedt een rijke ontwikkelings API waardoor integratie met andere platformen een simpele klus is. Standaard worden er een integratie mogelijkheid geboden met het Lotus Messaging en Collaboration platform (Lotus Notes/Domino en Lotus Sametime), maar ook zijn er verschillende mogelijkheden om te integreren met Microsoft Sharepoint, Microsoft Office, Microsoft Outlook en Windows Explorer.

Er is door IBM flink geïnvesteerd in Lotus Conenctions en dat is aan het resultaat  van Lotus Connections 3.0 goed te zien. Het is dan ook onmogelijk om alle nieuwe functionaliteiten in één blog te bespreken. Een uitgebreid overzicht van de nieuwe functionaliteiten is op deze pagina te vinden

Advertenties
Tagged with: , , , , , , , , ,
Geplaatst in Blogs

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Archief
%d bloggers liken dit: