mlinked: iphone applicatie voor Lotus Connections

Het verbaast ons al enige tijd dat er nog geen iPhone applicatie is voor Lotus Connections. Natuurlijk beschikt Lotus Connections over een mobiele interface en zeker in Lotus Connections 3.0 is deze een stuk rijker geworden. Toch blijf ik het benaderen van een Lotus Connections-omgeving via een webbrowser op de iPhone niet prettig vinden.

Omdat er tot op heden geen applicatie beschikbaar is in de iPhone appstore zijn wij zelf (ilionx) samen met een partner een applicatie gaan ontwikkelen. Deze applicatie is inmiddels ingediend bij Apple en wij hopen natuurlijk dat hij snel voor iedereen beschikbaar zal zijn. Je zult de applicatie dan onder de naam mlinked kunnen terugvinden in de appstore.

mlinked en mlinked free
In de appstore zullen twee varianten van de applicatie beschikbaar komen. Een gratis versie en een betaalde versie.

Functioneel zit er geen verschil tussen de betaalde applicatie en de gratis applicatie. De gratis versie mlinked is geconfigureerd tegen de populairtse publieke Lotus Connections omgevingen (Bleedyellow, My developerWorks en Lotus Greenhouse). Wij hopen aan de gratis versie ook de Lotusphere community te kunnen toevoegen. In de betaalde versie kunnen eigen Lotus Connections netwerken worden toegevoegd.

Functionaliteit
Deze eerste versie van mlinked bevat de meest elementaire functionaliteiten van Lotus Connections. In latere versies zullen meer functionaliteiten worden toegevoegd.

Op de openingspagina van de applicatie zien we een aantal functionaliteiten:

My Profile
Hier zijn de gegevens van het eigen profiel terug te vinden. Ook is het mogelijk om vanuit het profiel een statusupdate uit te voeren. (update: de knop voor de status update is inmiddels ook op het welkomsscherm geplaatst)

Contacts
Contacts is een overzicht van alle contactpersonen in het eigen netwerk. Via contacts is het mogelijk om personen uit te nodigen voor het eigen netwerk.

Invitations
Via deze functionaliteit kunnen netwerkuitnodigingen worden geaccepteerd en zie je en overzicht van verstuurde uitnodigingen.

Blogs
Hier kun je de recente blogpost lezen en door blogs bladeren. Ook is het mogelijk om blog-artikelen aan te bevelen.

Updates
Via deze functionaliteit kunnen statusupdates van personen in het eigen netwerk of van de totale omgeving worden bekeken.

Via de zoekfunctionaliteit op het startvenster van de applicatie kunnen profielen worden gevonden die niet in het eigen netwerk aanwezig zijn. Ook is het mogelijk om via dit zoekvenster personen uit te nodigen voor het eigen netwerk.
 

Het vervolg
Deze eerste versie van mlinked is nog lang niet het eindstadium van deze applicatie. We hebben nog voldoende ideeën om de applicatie verder uit te bouwen.

Zodra de applicatie beschikbaar is via de appstore zullen we dit via deze site en de nodige sociale media laten weten.

Links
mLinked homepage
Everdune
ilionx

Advertenties
Tagged with: , , , , , , , ,
Geplaatst in Blogs

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Archief
%d bloggers liken dit: