IBM Connections goes mobile

IBM heft een sterke visie op het mobile beschikbaar stellen van data die is opgeslagen op haar platformen (Lotus Domino, IBM Connctions, etc).

Al eerder schreven we op dit blog over de iPhone applicatie voor IBM connections die wij zelf ontwikkeld hebben, mLinked. Inmiddels is enige tijd geleden ook iWildfire in de appstore van Apple verschenen en sinds twee weken ook de IBM Connections applicatie van IBM zelf.

Laat ik voorop stellen dat ik de ontwikkelingen van IBM positief vind dat ze met Native applicaties komen voor mobiele platformen als iPhone, Android, Blackberry en Nokia.

De IBM Connections iPhone applicatie
Als ik specifiek naar deze iPhone applicatie kijk dan heeft de applicatie een overzichtelijk beginscherm van waaruit Ā eenvoudig naar de verschillende features genavigeerd kan worden. Dit beginscherm had wat mij betreft nog completer geweest als direct van hieruit een statusupdate gedaan zou kunnen worden. Nu moet je hiervoor naar de profielen navigeren.

Een sterk punt aan de applicatie vind ik de mogelijkheid om vanuit je eigen profiel direct een profiel foto te maken of te selecteren op je toestel. Hiermee heeft deze applicatie een meerwaarde ten opzichte van de mobiele browserapplicatie die met het platform wordt meegeleverd.

Een ander sterk punt van de applicatie is dat alle onderdelen van het connections platform beschikbaar zijn in een applicatie. Bij zowel mLinked als iWildfire is slechts een deel van de functionaliteit beschikbaar.

De keerzijde
Wanneer je iets langer met de IBM Connections iPhone applicatie werkt merk je dat de applicatie niet een volledige native iPhone applicatie is, maar voor grote delen een port is van de mobiele website in een applicatie. Persoonlijke vind ik dit erg jammer. Je merkt in het navigeren binnen de applicatie dat dit minder soepel gaat dan bij native iPhone applicaties. Door deze aanpak is het onmogelijk om de iPhone applicatie offline te gebruiken. Er wordt geen data gecached en opstarten van de applicatie zonder verbinding is onmogelijk.

De IBM Connections iPhone applicatie is erg afhankelijk van de release van IBM connections. De applicatie werkt alleen op Versie 3.0.1 met een specifieke fixpack voor deze applicatie.

En verder?
Zelf neem ik deel in het Mobile design partner program van IBM. Hierin worden de ontwikkelingen besproken op het gebied van mobiele applicaties. Tijdens deze bijeenkomsten heb ik wat beelden gezien van de toekomstige ontwikkelingen van deze applicatie en die zien er veel belovend uit. Van wta ik heb gezien lijken de opvolgers van deze iPhone applicatie ook meer native applicaties dan de huidige versie.

Het lijkt er dus sterk op dat IBM snel een applicatie beschikbaar heeft willen stellen en via een native applicatie een port heeft gemaakt naar de mobiele webinterface van IBM Connections.

Links

mlinked: iphone applicatie voor Lotus Connections
mLinked: Nieuwe versie in aantocht
iTunes: mLinked
iTunes: IBM Connections
iTunes: iWildfire

Advertenties
Tagged with: , , , ,
Geplaatst in Blogs

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Archief
%d bloggers liken dit: