Hoogtepunten Lotusphere 2012

Lotusphere 2012 is nog in volle gang. Helaas ben ik zelf niet van de partij in Orlando, maar mijn collega’s maken lange dagen om de informatie tijdens het evenement op te zuigen en over te brengen naar de thuisblijvers.

Inmiddels verschijnen ook verschillende blog artikelen waarin we naast indrukken van het evenement ook inhoudelijke informatie overgebracht krijgen. De twitter stream van hashtag #ls12 gaat zo snel dat het haast on,ogelijk is om deze goed bij te houden als je daarnaast ook nog je dagelijks werk moet doen.

Hieronder een korte update over de ontwikkelingen tijdens Lotusphere 2012.

IBM Connections Embedded Experience
Activity streams zullen in de toekomst een belangrijk component worden in zakelijke applicaties.  We kennen de streams al van de verschillende openbare social netwerksites als Facebook en LinkedIn. IBM gaat echter een stap verder als het gaat om activity streams. Op basis van standaarden als OpenSocial zal het mogelijk worden om andere applicaties als bijvoorbeeld SAP te ontsluiten naar activity streams. Hierbij gaat het dan niet langer meer om het publiceren van links naar een applicatie. Met behulp van de embeded experience zal het ook mogelijk worden bijvoorbeeld inline goedkeuringen te doen in systemen of reacties te schrijven op een mail die in de activity stream is verschenen.

IBM Connections Mail
Hiermee wordt niet een nieuwe e-mail pakket bedoeld, maar de ontsluiting van bestaande e-mail systemen als IBM Lotus Domino en Microsoft Exchange binnen IBM Connections. Gebruikers krijgen de mogelijkheid om direct hun e-mail te benaderen vanuit IBM Connections ongeacht de mail backend.


Lotus Notes Social Edition

De volgende versie van Lotus Notes en Domino zal de naam Social Edition krijgen. Deze Social Edition zal een featurepack worden bovenop de bestaande 8.5 codestream. Deze versie van de Notes client zal vergelijkbaar met IBM Connections een homepage krijgen met een activity stream. Deze nieuwe versie van vereist wel de installatie van IBM Connections. Een aantal onderdelen van IBM Connections zoalsProfiles en Files zijn al gratis voor Lotus Domino gebruikers.IBM Docs

Binnen LotusLive loopt al enige tijd een beta voor cloud gebaseerde document bewerking vergelijkbaar met Google Docs. Het product zal nu gelanceerd worden onder de naam IBM Docs. Net als bij google zal het mogelijk zijn om met meerdere personen tegelijk aan een document te werken. IBM Docs zal in de cloud beschikbaar komen. Daarnaast komt er een versie die binnen het bedrijfsnetwerk geïnstalleerd kan worden.


Lotus Notes in een webbrowser

Vanuit Lotus notes kunnen zo genaamde doclinks worden verstuurd wil dit wanneer mail wordt bekeken via een webbrowser nogal eens problemen geven als daar geen Lotus Notes client op is geïnstalleerd. De doclink die je via webmail opent probeert je Lotus Notes client te openen. IBM gaat een browser plugin leveren waardoor het mogelijk is om content gebaseerd op Lotus Notes applicaties gewoon in een webbrowser te openen. Je zou het kunnen zien als een embeded Lotus Notes client in de webbrowser.

LotusLive
Iest wat we wel vaker zien bij IBM producten is het veranderen van de naamgeving. Ook LotusLive zal een naamsverandering ondergaan. De cloud omgeving voor social business zal ondergebracht worden in de IBM Smart Cloud. LotusLive zal in de toekomst IBM Smart Cloud for Social Business gaan heten.

Bij alle producten die IBM zal lanceren zal de gebruikerservaring voorop staan. Alle IBM producten zullen een gelijkwaardige gebruikersinterface krijgen. Daarbij staat centraal dat de gebruiker intuïtief met alle producten moet kunnen werken. IBM streeft er naar om alle producten die zij uitbrengt beschikbaar te maken voor de belangrijkste mobiele platformen.

Op dit moment is de OGS van Lotusphere 2012 niet online beschikbaar. Zodra deze op de website van IBM wordt geplaats zal ik deze middels een blog posten.

Meer informatie:
Ed Brill – Lotusphere 2012: Lotus Notes/Domino Social Edition
Ed Brill – Lotusphere 2012: Messaging and Collaboration Strategy, aka “8.5.3!”
Ed Brill – Lotusphere 2012: IBM Docs beta
Ed Brill – Lotusphere 2012: The future of mail is social
Alan Lepofsky – My POV On The Lotusphere 2012 Opening General Session
Computable – IBM levert apps voor tablets en smartphones
Computable – LotusLive transformeert tot IBM SmartCloud
Computable – IBM maakt werk van zakelijke Facebook
Computable – IBM Connections krijgt vaste voet aan de grond

Advertenties
Tagged with: , , , , , , , , , , ,
Geplaatst in Blogs

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Archief
%d bloggers liken dit: