IBM Connections toolbar voor Firefox

IBM Doet er alles aan om het gebruik van IBM connections zo laagdrempelig mogelijk te maken. Zo zijn er verschillende plug-ins beschikbaar voor de integratie met het Operating System en de verschillende office en e-mail systemen.

De laatste telg in de lijst van plug-ins is een toolbar voor firefox. Over het algemeen ben ik niet zo’n liefhebber van dit soort toolbars omdat ze naar mijn mening vaak te veel ruimte in nemen.  De IBM Connections toolbar voor Firefox ben ik echter wel actief gaan gebruiken omdat er veel fucnties inzitten die ervoor zorgen dat het gebruik van IBM connections een stuk eenvoudiger wordt.

De Toolbar is te downloaden via de IBM Collaboration solutions catalog

Via deze pagina download je een xpi bestand. De meest eenvoudige manier om de toolbar te installeren is om het bestand te openen met Firefox (selecteer bestand en kies via de rechtermuisknop voor openen met).  Het slepen van het XPI bestand op de firefox browser werkt.

Nadat de toolbar is geinstalleert  moet de connections-omgeving geconfigureerd worden. Onder windows kan dit via de firefox knop en vervolgens de menuoptie IBM Connections Toolbar. Mac OS gebruikers kunnen dit doen via het menu Tools – IBM Connections Toolbar.

Wanneer de juiste gegevens zijn ingevuld heb je direct vanuit de browser toegang tot veel functionaliteiten van de IBM Connections omgeving.

 De Toolbar werkt met zowel IBM Connections 3 als IBM Conenctions 4 omgevingen.

Advertenties
Tagged with: , , , ,
Geplaatst in Blogs

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Archief
%d bloggers liken dit: