IBM Connect 2013 – Een duidelijke visie op Social Collaboration

ibmonlineIBM Connect ligt weer achter ons. Een week lang zijn we overspoeld met de visie van IBM over Social Collaboration en informatie over de producten van IBM. De laatste jaren is het aantal producten van IBM flink toegenomen het zal dus onmogelijk zijn om ze allemaal te behandelen in een blog. Ik zal hier dan ook in verschillende blogs aandacht aan besteden.

Visie
Ik ben zeer onder de indruk van de visie die IBM neerlegt op het gebied van Social Collaboration. Het mag duidelijk zijn dat dit een duidelijk beeld geeft over hoe wij in de toekomst samenwerken met onze collega’s en/of onze klanten. Iedere grote leverancier van collaboration-software heeft inmiddels wel een visie ontwikkeld op dit gebied. Echter op het gebied van integratie met bestaande bedrijfssoftware gaat IBM mijns inziens verder dan de concurrentie.

IBM deelt de visie dat veel toepassingen voor bedrijven aangeboden kunnen worden in de cloud. Echter voor veel bedrijven is de cloud een no-go area. Al is het maar vanwege alle privacy-zorgen die er rondom alle cloud-producten hangen. Toch bieden de technologieën die in de cloud worden gebruikt vaak extra gebruiksgemak voor de eindgebruiker. IBM bied de mogelijkheid om technologie die wij kennen van bijvoorbeeld Dropbox, linkedin Google docs en Office 365 beschikbaar te stellen binnen de eigen beveiligde en gecontroleerde IT-omgeving.

Bij Social Collaboration draait het ook om integratie. Of dat nou gaat om IBM-producten of producten van derde partijen. IBM heeft hier sterk op ingezet. IBM Connections integreert net zo makkelijk met Microsoft Exchange en Microsoft SharePoint als met de eigen producten IBM Domino en Filenet. Voor bijvoorbeeld Outlook en Office is een plug-in beschikbaar die verder gaat dan Microsofts eigen integratie met SharePoint.

Ook mobiel blijft een sterk focuspunt. IBM heeft altijd ingezet op het mobiel werken. Voor het smartphone-tijdperk was dat door middel van replicatie van data waardoor je ook de tijd in bijvoorbeeld het vliegtuig je tijd nuttig kon besteden. Met de komst van Smartphones is het focusgebied breder geworden. Voor alle grote mobiele besturingssystemen zijn inmiddels applicaties beschikbaar om de bedrijfssoftware te ontsluiten. Die focus gaat onverminderd door.

In mijn volgende blog zal ik aandacht besteden aan IBM Connections 4.5.

Advertenties
Tagged with: , , , , , , , ,
Geplaatst in Blogs

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Archief
%d bloggers liken dit: